Hevesi Vasutak

Hevesi Vasutak

Pofátlan dohányzás a vasútállomásokon: várjuk a beígért legsúlyosabb munkajogi következményeket

2023. november 17. - Hevesi Hedvig

Immáron több posztunkban foglalkoztunk azzal, hogy Heves Vármegye vasútállomásain (is) semmibe veszik a nemdohányzók jogait és egészségének védelmét. Mi több vasúti dolgozók együtt dohányoznak vonatra várakozókkal, így azok is súlyosan megsértik a vasút utasforgalom számára megnyitott területeink általános érvényű szigorú dohányzási tilalmat, akiknek annak betartatása lenne a feladata. Ráadásul több olyan visszajelzést is kaptunk Egerből, Füzesabonyból és Kál-Kápolnáról, hogy a dohányzást szóvá tevő utasnak egyszerre támadt neki a tilalmat megszegő vasúti dolgozó és utas, ami már tényleg maga a magyar abszurd a négyzeten. 

Korábbi posztunkat https://hevesivasutak.blog.hu/2023/10/02/kal-kapolna_pofatlansag_es_torvenytelenseg_kimaxolva_az_allomasfonoki_iroda_elott_a_dohanyozni_tilos és észrevételeinket elküldtük a MÁV ügyfelszolgálatához, ahonnan - nem gyors - de kedves és világos választ kaptunk.

pofatlansag_1.jpg

Kara Mária Terézia ügyfélszolgálati szakértő többek között úgy fogalmaz: "Amennyiben a dohányzási szabályszegést a MÁV Csoport munkavállalója követi el, úgy annak bizonyítottság esetén a legsúlyosabb munkajogi következménnyel kell számolnia."

Egyúttal arról is tájékoztat, hogy: "Bejelentését természetesen az érintett szervezeti egység részére továbbítottuk kivizsgálás, és a szükséges intézkedések megtételére. Biztosítjuk, hogy mindent megteszünk a hasonló nehézségek előfordulásának megakadályozására.

Természetesen ezúton is hangsúlyozzuk: vasútbarát, és a vasút fejlesztését, megbecsültségének növelését előmozdítani hivatott blogunknak nem vasúti dolgozók megbüntetése a célja, de azt meg kell jegyeznünk: önkénteseink tájékoztatása szerint, sem Kál-Kápolnán, sem Füzesabonyban, sem pedig Egerben - de Hatvanban se - változott bejelentésünk óta semmi: vasúti dolgozók és utasok gátlástalanul - és törvénytelenül - együtt veszik semmibe a jogszabályokat, a nemdohányzók jogait és biztosítanak mindenkit afelől, hogy továbbra is egy következetes következmények nélküli ország vagyunk. 

Alább a teljes válaszlevél, amit a MÁV-tól kaptunk: 

Észrevétele kapcsán tájékoztatjuk, hogy a dohányzási szabályok betartását a MÁV Csoport vezetősége kiemelten kezeli. A szolgálati vezetők területi ellenőrzéseik alkalmával erre fokozott figyelmet fordítanak. Amennyiben a dohányzási szabályszegést a MÁV Csoport munkavállalója követi el, úgy annak bizonyítottság esetén a legsúlyosabb munkajogi következménnyel kell számolnia.

A nem vasúti alkalmazottak esetében a vasútőrök munkaköri kötelessége, hogy amennyiben az utasforgalomra megnyitott állomási területen dohányzást észlelnek, felhívják a figyelmet a dohányzási szabályok betartására, a dohányzás azonnali beszüntetésére. Állomási tiltott dohányzás esetén szankciót az ÁNTSZ, a vonat fedélzetén a jegyvizsgáló alkalmazhat.

Bejelentését természetesen az érintett szervezeti egység részére továbbítottuk kivizsgálás, és a szükséges intézkedések megtételére. Biztosítjuk, hogy mindent megteszünk a hasonló nehézségek előfordulásának megakadályozására.

A tapasztalt kényelmetlenségekért Társaságunk nevében szeretnénk szíves elnézését kérni. Megkeresését köszönve, ügyfélszolgálatunk a jövőben is áll szíves rendelkezésére.

 

Üdvözlettel:

Karai Mária Terézia

ügyfélszolgálati szakértő

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.

Ügyfélszolgálat

 

Postacím:             H - 1426 Budapest, Pf.: 56.

Székhely:              H - 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60.

MÁVDIREKT:    +36 (1) 3 49 49 49; +36 (20/30/70) 499 49 99

E-mail:                 eszrevetel@mav-start.hu

Web:                    www.mavcsoport.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://hevesivasutak.blog.hu/api/trackback/id/tr1218260835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása