Hevesi Vasutak

Hevesi Vasutak

Kál-Kápolna: Pofátlanság és törvénytelenség kimaxolva: az állomásfőnöki iroda előtt, a dohányozni tilos tábla alatt füstölnek a vasúti tisztviselők, akik kifejezetten arrogánsak a dohányzás miatt reklamáló utasokkal

2023. október 02. - Hevesi Hedvig

Nemrégiben egy posztunkban már foglalkozunk azzal, hogy a nemdohányzók védelmét és a hatályos törvényeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyó módon, a vasútállomásokon, vasúti megállóhelyeken és a vasútüzem területén, ahol egyértelműen és szigorúan tilos a dohányzás, utasok és vasutasok együtt "rontják a levegőt" és mások egészségét cigarettázással. 

https://hevesivasutak.blog.hu/2023/09/15/vasutasok_es_utasok_egyutt_veszik_semmibe_a_nemdohanyzok_jogait

 Posztunkhoz akkor - tudatosan - egy nem heves vármegyei helyszínen készült képet közöltünk, ahol utas, vasutas önfeledten és törvénytelenül pöfékel, miközben mások ettől fuldokolnak. Célunk ugyanis nem a leleplezés, hanem a figyelemfelhívás volt.

img_8383.jpg

Egy olvasónk azonban jelezte: Kál-Kápolna és Eger állomásokon nem elég, hogy utasok, vasútőrök, és vasutasok közösen szegik meg a törvényt és veszik semmibe a nemdohányzók jogait, de aki ezt szóvá meri tenni, azzal kifejezetten arrogánsan, agresszíven lépnek fel. 

Nos, akkor a téma újra kicsit másképp: a napokban Kál-Kápolna állomáson készült fotót, amelyen jól látható, hogy az állomásfőnöki iroda nyitott ajtaja előtti padon vasúti dolgozók dohányoznak önfeledten, nem csak közzétesszük, de el is juttatjuk az illetékes hatóságoknak. Ha pedig nem változik a helyzet, ugyanezt tesszük az Eger állomáson készült felvételekkel is. Ahogy mondani szokták: ha nem megy szépen, majd megy csúnyán. 

Tiszteljük és becsüljük a vasúti dolgozókat, de elvárjuk tőlük, hogy ne csak betartassák, hanem be is tartsák a törvényeket. Ha nem teszik, portálunk addig foglalkozik az üggyel és közöl leleplező fotókat, amíg helyre nem áll az a törvényes állapot, ahol a jegyvásárló utas nem fuldoklik a nikotintól és kátránytól - legalább az olyan helyeken - ahol dohányozni szigorúan tilos.

A bejegyzés trackback címe:

https://hevesivasutak.blog.hu/api/trackback/id/tr5218226511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása