Hevesi Vasutak

Hevesi Vasutak

Haszontalan politikai idióták próbálnak hasznot húzni a hazai vasút szomorú helyzetéből

2023. szeptember 15. - Hevesi Hedvig

Súlyos, kétségbeejtő nehézségekkel küzd a magyar vasút. Nem először az utóbbi másfél évtizedben. Remélem senki nem felejtette el a Bajnai Gordon-Kóka János páros gátlástalan, szakmaiatlan, erőszakos szárnyvonalbezárásait. 

Sajnos a mostani, Lázár János nevével fémjelzett - szintén gátlástalan, szakmaiatlan és erőszakos - szárnyvonalbezárások és a vasút, vagy ha úgy tetszik a környezettudatos távolsági közösségi közlekedés, jövőjét feláldozó fejlesztések leállítása, jó eséllyel szintén emlékezetes események maradnak. 

Tudni nem, legfeljebb sejteni lehet, hogy Heves Vármegyét miért érintette talán egy kicsit kevésbé ez a mostani kötöttpályás leépítés-leépülés. 

Vélhetően ebben közrejátszhatott a vármegye három országgyűlési képviselőjének az átlagnál nagyobb lobbiereje is.

Ráadásul a most megindított Eger-Debrecen közvetlen járat elindulását akár meg is ünnepelhetnénk, ha egy kicsivel ünnepre alkalmasabb lenne a hangulat. (De nem az.)

Öröm az ürömben, hogy Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár személyében van egy olyan,  nemzetközi színvonalon is jegyzett szaktudású élő lelkiismerete és orákuluma a magyar vasút ügyének, akinek szakmai vízió jobb időkben politikailag-szakmailag még nagyon jò szolgálatot tehetnek. 

Ami viszont nem majd, hanem most,  és nem jót, hanem nagyon rosszat tesz a vasút jelenleg (is) halmozottan hátrányos helyzetének, az a néhány helyi haszontalan politikai idióta, akik like és népszerűség orvvadászként gyilkolják a vasút ügyének presztízsét. 

Legyünk konkrétak és egyértelműek: amikor a legutóbbi országgyűlési választások előtt a vasút ügyében (is) teljesen fogalmatlan, vonatot csak tévében látott, a DK-ből már kirúgott Berecz Mátyás próbált politikai tőkét kovácsolni a vasútfejlesztés vagy annak hiánya ügyéből, az sokkal többet ártott, mint használt a vasútnak. Most, amikor az önkormányzati választások előtt a vasút ügyében (is) teljesen fogalmatlan, a Fideszből már kirúgott Oroján Sándor próbál politikai tőkét kovácsolni a vasútfejlesztés, vagy annak hiánya ügyéből, az sokkal többet árt, mint használ a vasútnak.

orojan.jpg

Szóval a vasút ügye miatt itt Heves Vármegyében is aggódó tízezreknek csak azt javasoljuk, hogy ne Berecz-ek és Oroján-ok, a két egyébként egymással is kitűnő viszonyt ápoló politikai félkegyelmű, pincemély színvonalán próbáljanak tájékozódni a - sajnos főleg - rossz, de reméljük azért néha jó hírekről is a vasút házatájáról.

berecz.jpg

Hanem szakmai portálokból, esetleg akár közvetlenül Vitézy Dávid közösségi oldaláról.

Aki - bízunk benne - lesz még a hazai vasútfejlesztés kulcsfigurája. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hevesivasutak.blog.hu/api/trackback/id/tr9318215303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása